Обавештење о приватности за Google Payments

Последња измена 8. септембра 2019.

Google политика приватности описује како поступамо са личним подацима када користите Google производе и услуге. Google Payments пружамо власницима Google налога, а ваше коришћење Google Payments-а мора да буде усклађено са Google политиком приватности. Поред тога, ово Обавештење о приватности описује Google праксе приватности које су специфичне за Google Payments.

Коришћење Google Payments-а се регулише Условима коришћења услуге Google Payments, где су детаљније описане Услуге обухваћене овим Обавештењем о приватности. Термини који почињу великим словом, а који нису дефинисани у овом Обавештењу о приватности за Google Payments, имају значење које им је додељено у Условима коришћења услуге Google Payments.

Обавештење о приватности за Google Payments важи са Услуге које нуде подружнице у пуном власништву компаније Google LLC, укључујући Google Payment Corp. (GPC). Погледајте Услове коришћења услуге Google Payments који су вам доступни у оквиру Услуге да бисте сазнали која подружница нуди Услугу. За кориснике који живе у Европском економском простору (осим оних који продају на Google берзи) одговорни контролор података је Google Ireland Limited. Ако се налазите у Европском економском простору, са изузетком Уједињеног Краљевства, и продајете на Google берзи, одговорни контролор података је Google Payment Ireland Limited. Закориснике који живе у Уједињеном Краљевству и продају на Google берзи одговорни контролор података је Google Payment Limited.

Информације које прикупљамо

Поред података наведених у Google политици приватности, можемо да прикупљамо и следеће:

Како користимо податке које прикупљамо

Поред употреба наведених у Google политици приватности, податке које дате нама, ГПЦ-у или нашим другим подружницама, као и податке о вама добијене од трећих страна, користимо да бисмо вам пружили Google Payments за потребе корисничког сервиса, да би се заштитила права, својина или безбедност Google-а, наших корисника или јавности и да бисмо вас заштитили од превара, „пецања“ и другог недозвољеног понашања. Те податке можемо да користимо и да бисмо помогли трећим странама да вам пружају производе и услуге које тражите од њих. Те податке користимо и за преглед Налога на Google Payments-у да бисмо утврдили да ли и даље испуњавате услове за налог, за доношење одлука о вашим будућим трансакцијама на Google Payments-у и за друге законите пословне потребе које имате и за које су вам потребне трансакције на Google Payments-у.

Подаци о регистрацији се чувају повезани са Google налогом, а регистровани начин плаћања ће се чувати на Google серверима. Поред тога, одређени елементи података могу да се чувају и на мобилном уређају. Информације које нам дате можемо да чувамо током дужих периода да бисмо поступали у складу са правним процесима и законским обавезама.

Информације које делимо

Ваше личне податке ћемо делити са другим предузећима или физичким лицима ван Google-а само у следећим околностима:

На пример, кад обавите куповину или трансакцију користећи Google Payments, предузећу или физичком лицу од којег сте купили артикал или са којим сте обавили трансакцију омогућавамо приступ неким вашим личним подацима. То укључује дељење ваших личних података са програмером од којег сте купили артикал када употребите Google Payments за куповину на Google Play-у. Може такође да укључује и слање вашег поштанског броја на веб-сајт или апликацију продавца када покренете плаћање помоћу дугмета „Купи уз Google Pay“ или сличног дугмета, тако да продавац може да израчуна порез или трошкове испоруке за вашу куповину. Када додате начин плаћања треће стране на Google Payments налог, са независним добављачима услуге плаћања можемо да разменимо одређене личне податке о вама, као што су име и презиме, слика профила, имејл, IP адреса, адреса за обрачун, број телефона, информације о уређају, локација и информације о активностима на Google налогу, када је то потребно за пружање услуге.

Када посетите сајт или апликацију продавца који пружа услугу, продавац може да провери да ли имате Google Payments налог са прихватљивим начином плаћања који може да се користи за плаћање продавцу да би се смањила вероватноћа да ће вам се на сајтовима или у апликацијама приказивати неупотребљиве функције.

Сви подаци које дате директно продавцу, унесете на веб-сајт или у апликацију треће стране нису обухваћени овим обавештењем о приватности.1734 Не одговарамо за приватност или безбедносне праксе продаваца и осталих трећих страна са којима по својој одлуци директно делите личне податке. Подстичемо вас да читате политике приватности сваке треће стране са којом одлучите да директно делите личне податке.

Подаци које прикупљамо, укључујући податке добијене од трећих страна, делимо са нашим подружницама, а то су предузећа која су у власништву и под контролом компаније Google LLC. Наше подружнице, које могу да буду финансијски и нефинансијски ентитети, користиће те податке за потребе редовног пословања.

Дајемо вам право да онемогућите дељење одређених података између GPC-а и његових подружница. Конкретно, можете да онемогућите:

Имате право да не дозволите предузећу Google LLC или његовим подружницама да обавесте продавца чији сајт или апликацију посетите да ли имате Google Payments налог који може да се користи за плаћање том продавцу.

Ако одлучите да онемогућите дељење, одлука ће бити на снази док не затражите од нас да променимо подешавања.

Ако не желите да делимо личне податке о вашој кредитној способности са GPC-ом и његовим подружницама, ако не желите да наше подружнице користе ваше личне податке које прикупљамо и делимо са њима да би се рекламирале вама или ако не желите да Google LLC или његове подружнице обавештавају продавца чији сајт или апликацију посетите да ли имате Google Payments налог који може да се користи за плаћање том продавцу, назначите нам то тако што ћете се пријавити на налог, посетити страницу за подешавање приватности на Google Payments-у и ажурирати подешавања.

Ваше личне податке ћемо делити са другим лицима ван GPC-а или са нашим подружницама искључиво као што је описано у овом обавештењу о приватности. Као што је претходно објашњено, Google Payments је производ који нудимо власницима Google налога. Одредбе о онемогућавању дељења из овог обавештења се не односе на податке које дајете предузећу Google LLC ради регистрације Google налога.

Безбедност података

Више информација о нашим безбедносним праксама потражите у основној Google политици приватности.

Безбедност Google Payments налога зависи од тога како чувате поверљивост лозинки, PIN-ова и других података за приступ Услузи. Ако податке о налогу делите са трећом страном, онa ће имати приступ налогу и вашим личним подацима.

Ваша је обавеза да контролишете приступ својим мобилним уређајима и апликацији Google Payments на уређају, као и да чувате поверљивост лозинки и/или PIN-ова и не делите их ни са ким. Ваша је обавеза и да упозорите Google или одговарајућег партнера ако мислите да је угрожена безбедност информација у апликацији Google Payments.

© 2019. Google – Google почетна Google услови коришћења услуге Претходна обавештења о приватности