Obvestilo o zasebnosti storitve Google Payments

Zadnja sprememba: 28. marec 2022

V Googlovem pravilniku o zasebnosti je opisano, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ko uporabljate Googlove izdelke in storitve. Če ste mlajši od 18 let, lahko najdete dodatne vire v Googlovem vodniku po zasebnosti za najstnike. Storitev Google Payments lahko uporabljajo imetniki računa Google in vašo uporabo storitve ureja Googlov pravilnik o zasebnosti. Poleg tega to obvestilo o zasebnosti opisuje Googlove postopke zagotavljanja zasebnosti, ki veljajo samo za Google Payments.

Vašo uporabo storitve Google Payments urejajo pogoji storitve Google Payments, ki podrobneje opisujejo storitve, za katere velja to obvestilo o zasebnosti. Izrazi, ki niso definirani v tem obvestilu o zasebnosti storitve Google Payments, imajo pomene, ki so jim pripisani v pogojih storitve Google Payments.

Obvestilo o zasebnosti storitve Google Payments velja za storitve, ki jih ponuja družba Google LLC ali njene hčerinske družbe, vključno z družbo Google Payment Corp. (GPC). Če želite izvedeti, katera podružnica zagotavlja storitev, si oglejte pogoje storitve Google Payments, ki so vam na voljo v storitvi. Za uporabnike (razen tiste, ki prodajajo v Googlovi tržnici) v Evropskem gospodarskem prostoru (razen v Združenem kraljestvu) je upravljavec podatkov, odgovoren za vaše podatke, družba Google Ireland Limited. Za uporabnike (razen tiste, ki prodajajo v Googlovi tržnici) v Združenem kraljestvu je upravljavec podatkov, odgovoren za vaše podatke, družba Google LLC. Če imate sedež v Evropskem gospodarskem prostoru, razen v Združenem kraljestvu, in prodajate v Googlovi tržnici, je upravljavec podatkov, odgovoren za vaše podatke, družba Google Payment Ireland Limited. Če imate sedež v Združenem kraljestvu in prodajate v Googlovi tržnici, je upravljavec podatkov, odgovoren za vaše podatke, družba Google Payment Limited. Za uporabnike v Braziliji je upravljavec podatkov, odgovoren za vaše podatke, družba Google LLC, v obsegu, ki ga zahteva brazilska zakonodaja, pa tudi Google Brasil Pagamentos Ltda.

Podatki, ki jih zbiramo

Poleg podatkov, navedenih v Googlovem pravilniku o zasebnosti, lahko zbiramo tudi:

Kako uporabljamo zbrane podatke

Poleg načinov uporabe, navedenih v Googlovem pravilniku o zasebnosti, uporabljamo podatke, ki jih posredujete nam, družbi GPC ali kateri koli drugi naši podružnici, in podatke o vas, ki jih pridobimo od tretjih oseb, za zagotavljanje storitev strankam Google Payments in za to, da preprečimo kršitev pravic ali varnosti Googla, njegovih uporabnikov ali javnosti ter škodo na njihovi lastnini in da preprečimo prevare, lažno predstavljanje ali drugo neprimerno vedenje. Te podatke lahko uporabljamo tudi za to, da tretjim osebam pomagamo zagotavljati izdelke ali storitve, ki jih zahtevate od njih. Podatke uporabljamo tudi za pregled vašega računa za Google Payments, da ugotovimo, ali še izpolnjujete pogoje računa, in sprejmemo odločitve o vaših prihodnjih transakcijah v storitvi Google Payments ter za druge upravičene poslovne namene, povezane s transakcijami v storitvi Google Payments, ki jih začnete.

Podatki o registraciji so shranjeni v povezavi z vašim računom Google, registracija plačilnega sredstva pa bo shranjena v Googlovih strežnikih. Poleg tega so lahko določeni podatki shranjeni tudi v vaši mobilni napravi. Vaše posredovane podatke lahko hranimo daljše časovno obdobje za zagotavljanje skladnosti s pravnim postopkom in regulativnimi obveznostmi.

Podatki, ki jih delimo

Osebne podatke bomo podjetjem ali posameznikom, ki niso del Googla, razkrili samo v naslednjih primerih:

Ko s storitvijo Google Payments na primer opravite nakup ali izvedete drugo transakcijo, podjetju ali posamezniku, pri katerem kupite izdelek ali izvedete transakcijo, razkrijemo nekatere vaše osebne podatke. To med drugim vključuje razkritje vaših osebnih podatkov razvijalcu, pri katerem ste s storitvijo Google Payments kupili izdelek v Googlu Play. Prav tako lahko spletnemu mestu ali aplikaciji trgovca pošljemo vašo poštno številko in podatke o načinu plačila, če začnete plačilo z gumbom »Nakup s storitvijo Google Pay« ali podobnim gumbom, da lahko trgovec izračuna posodobljene podatke o nakupu (kot so davek, strošek pošiljanja in drugi podatki o ceni) in ugotovi, ali lahko sprejme vaš način plačila, ter ugodnosti in omejitve določenega načina plačila za vaš nakup. Ko v svoj račun za Google Payments dodate plačilno sredstvo, ki ga ponuja drugi ponudnik, si lahko s tem ponudnikom plačilnih storitev izmenjamo določene osebne podatke o vas, kot so ime, slika profila, e-poštni naslov, naslov IP, naslov za izstavitev računa, telefonska številka, podatki o napravi, lokacija in podatki o dejavnosti v računu Google, če je to potrebno za zagotavljanje storitve.

Ko obiščete spletno stran ali aplikacijo sodelujočega trgovca, lahko trgovec preveri, ali imate račun za Google Payments s primernim načinom plačila, ki ga je mogoče uporabiti za plačevanje prek spletnega mesta ali aplikacije trgovca, da bi zmanjšali verjetnost prikazovanja neuporabnih funkcij na spletnih mestih ali v aplikacijah.

To obvestilo o zasebnosti ne velja za morebitne podatke, ki jih posredujete neposredno drugemu trgovcu, spletnemu mestu ali aplikaciji. Google ni odgovoren za postopke varovanja zasebnosti ali varnosti prodajalcev in drugih tretjih oseb, katerim neposredno razkrijete osebne podatke. Priporočamo, da preberete pravilnike o zasebnosti vseh tretjih oseb, katerim se odločite neposredno razkriti svoje osebne podatke.

Podatke, ki jih zberemo, vključno s tistimi, ki jih pridobimo od tretjih oseb, delimo s svojimi podružnicami, kar pomeni podjetja, ki so v lasti in pod nadzorom družbe Google LLC. Naše podružnice, ki so lahko finančni in nefinančni subjekti, bodo te podatke uporabljale pri rednem poslovanju.

Dajemo vam možnost, da preprečite deljenje nekaterih podatkov med družbo GPC in njenimi podružnicami. Natančneje, onemogočite lahko:

Odločite se lahko tudi, da ne želite, da bi družba Google LLC ali njene podružnice drugega trgovca, čigar spletno mesto ali aplikacijo obiščete, obvestile, ali imate račun za Google Payments, ki ga je mogoče uporabiti za plačevanje prek spletnega mesta ali aplikacije trgovca.

Če se odločite za onemogočenje teh možnosti, bo vaša izbira veljala, dokler nam ne naročite, naj jo spremenimo.

Če ne želite, da bi se med družbo GPC in njenimi podružnicami izvajalo razkrivanje osebnih podatkov o vaši kreditni sposobnosti, ali če ne želite, da naše podružnice vaše osebne podatke, ki smo jih zbrali in delili z njimi, uporabljajo za trženje svojih izdelkov in storitev vam, ali če ne želite, da bi družba Google LLC ali njene podružnice drugega trgovca, katerega spletno mesto ali aplikacijo obiščete, obvestile, ali imate račun za Google Payments, nam to sporočite tako, da se prijavite v račun, odprete stran z nastavitvami zasebnosti za Google Payments in posodobite nastavitve.

Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrili nikomur zunaj družbe GPC ali našim podružnicam, razen kot je opisano v tem obvestilu o zasebnosti ali v Googlovem pravilniku o zasebnosti. Kot je pojasnjeno zgoraj, je Google Payments izdelek, ki je na voljo imetnikom računa Google. Možnosti onemogočanja, opredeljene v tem obvestilu o zasebnosti, ne vplivajo na podatke, ki jih razkrijete podjetju Google LLC pri registraciji za račun Google.

Varnost podatkov

Če želite več informacij o naših varnostnih postopkih, preberite glavni Googlov pravilnik o zasebnosti.

Varnost svojega računa za Google Payments lahko sami zagotovite tako, da ne razkrivate gesel, kod PIN in drugih podatkov za dostop do storitve. Če podatke o računu razkrijete tretjim osebam, bodo imele dostop do vašega računa in osebnih podatkov.

Za nadzor dostopa do mobilne naprave in aplikacije Google Payments v napravi ste odgovorni sami. To pomeni tudi, da morate poskrbeti za zaupnost gesel in/ali kode PIN ter jih ne smete nikomur razkriti. Prav tako ste odgovorni, da družbo Google ali ustreznega partnerja obvestite, če menite, da je varnost podatkov v aplikaciji Google Payments ogrožena.

© 2020 Google – Google – domača stran Googlovi pogoji storitve Starejša obvestila o zasebnosti