A Google Payments Adatvédelmi közleménye

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 8.

A Google Adatvédelmi irányelvei ismertetik, hogy miként kezeljük a felhasználó személyes adatait, amikor a Google termékeit és szolgáltatásait használja. A Google Payments szolgáltatást Google-fiókkal rendelkezők használhatják, és használatára a Google Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak. A jelen Adatvédelmi közlemény a Google kifejezetten a Google Payments használatára vonatkozó adatvédelmi gyakorlatát ismerteti.

A Google Payments használatakor a Google Payments Általános Szerződési Feltételei érvényesek, amelyek részletesen ismertetik a jelen Adatvédelmi közlemény hatálya alá tartozó Szolgáltatásokat. A nagy kezdőbetűvel írt, de a Google Payments jelen Adatvédelmi közleményében meg nem határozott kifejezések jelentése megegyezik a Google Payments Általános Szerződési Feltételeiben foglaltakkal.

A Google Payments Adatvédelmi közleménye vonatkozik a Google LLC 100%-os leányvállalatai – köztük a Google Payment Corp. (GPC) – által nyújtott Szolgáltatásokra. Ha szeretné megtudni, melyik leányvállalat nyújtja az adott Szolgáltatást, kérjük, olvassa el a Szolgáltatás keretein belül az Ön rendelkezésére bocsátott Google Payments Általános Szerződési Feltételeket. Az Európai Gazdasági Térség országaiban tartózkodó felhasználók (kivéve a Google-piactéren értékesítő kereskedőket) esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google Ireland Limited. Az Európai Gazdasági Térség országaiban (kivéve az Egyesült Királyságot) tartózkodó és valamely Google-piactéren értékesítő felhasználók esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google Payment Ireland Limited. Ha Ön az Egyesült Királyságban tartózkodik, és Google-piactéren értékesít, a felhasználói adataiért felelős adatkezelő a Google Payment Limited.

Az általunk gyűjtött adatok

A Google Adatvédelmi irányelveiben felsorolt adatok mellett a következőket is gyűjthetjük:

Az általunk gyűjtött információk felhasználásának módja

A Google Adatvédelmi irányelveiben felsorolt felhasználási módokon kívül az Ön által nekünk és a GPC-nek vagy valamely másik leányvállalatunknak nyújtott információkat, illetve az Önre vonatkozó, harmadik féltől származó információkat a Google Payments szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyfélszolgálat biztosításához, valamint a Google, a felhasználóink és mindenki más jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megvédése érdekében használjuk fel, beleértve a csalások, adathalász-kísérletek és egyéb visszaélések megakadályozásában való részvételt is. Ezeket az információkat arra is felhasználhatjuk, hogy hozzásegítsük a harmadik feleket az Ön által igényelt termék vagy szolgáltatás rendelkezésre bocsátásához. Ezeket az információkat Google Payments-fiókja ellenőrzéséhez is felhasználjuk annak megállapítására, hogy továbbra is megfelel-e a fiók feltételeinek, valamint annak érdekében, hogy döntéseket hozhassunk a jövőbeli Google Payments-tranzakcióival kapcsolatban, és teljesíthessük az Ön által kezdeményezett Google Payments-tranzakciókhoz kapcsolódó jogos üzleti szükségleteket.

Regisztrációs adatait Google-fiókjához kapcsolva tároljuk, a különböző fizetési módok regisztrációját pedig a Google szerverein. Ezenfelül bizonyos adatelemeket az Ön mobileszközén is tárolhatunk. A jogi eljárásoknak és a hatóságok felé fennálló kötelezettségeknek való megfelelés érdekében az Ön által megadott adatokat hosszabb ideig is megőrizhetjük.

Az általunk megosztott információk

Az Ön személyes adatait a Google vállalaton kívül álló vállalatokkal vagy személyekkel csak az alábbi körülmények között osztjuk meg:

Ha például a Google Payments szolgáltatással végez vásárlást vagy tranzakciót, bizonyos személyes adatait elérhetővé tesszük annak a vállalatnak vagy személynek a számára, akitől vásárol, illetve akivel tranzakciót folytat. Ez magában foglalja például az Ön személyes adatainak megosztását azzal a fejlesztővel, akitől a Google Payments szolgáltatás használatával vásárol a Google Playen. Ide tartozhat az Ön postai irányítószámának elküldése a kereskedő webhelyének vagy alkalmazásának, amikor Ön a „Vásárlás a Google Pay használatával” vagy hasonló gomb használatával fizetést kezdeményez, hogy a kereskedő ki tudja számítani az Ön vásárlását terhelő adót és a szállítási költséget. Ha harmadik fél fizetési módját adja hozzá Google Payments-fiókjához, előfordulhat, hogy bizonyos személyes adatok megadására lesz szükség (ide tartozhat például az Ön neve, profilképe, e-mail-címe, IP-címe, számlázási címe, telefonszáma, eszközének adatai, tartózkodási helye és a Google-fiókjának tevékenységére vonatkozó adatok) ahhoz, hogy a harmadik fél fizetési szolgáltató képes legyen biztosítani a szolgáltatást.

Amikor megnyitja egy részt vevő kereskedő webhelyét vagy alkalmazását, a kereskedő ellenőrizheti, hogy Ön rendelkezik-e a kereskedő felé való fizetés teljesítésére használható fizetési módot tartalmazó Google Payments-fiókkal. Ezzel csökkentjük annak esélyét, hogy Ön által nem használható funkciók jelenjenek meg a webhelyeken vagy az alkalmazásokban.

Azok az információk, amelyeket Ön közvetlenül bocsát harmadik félnek minősülő kereskedő, webhely vagy alkalmazás rendelkezésére, nem tartoznak a jelen Adatvédelmi közlemény hatálya alá. Nem vállalunk felelősséget azon kereskedők vagy egyéb harmadik felek adatvédelmi vagy biztonsági gyakorlatáért, akikkel Ön a saját döntése alapján közvetlenül megosztja személyes adatait. Javasoljuk, hogy mindig tekintse át azon harmadik felek adatvédelmi irányelveit, akikkel döntése alapján személyes adatait közvetlenül megosztja.

Az általunk gyűjtött információkat, ideértve a harmadik felektől szerzett adatokat is, társult vállalkozásaink is megkapják – ezek alatt a Google LLC által birtokolt és felügyelt vállalatok értendők. Társult vállalkozásaink, amelyek lehetnek pénzügyi és nem pénzügyi szervezetek is, mindennapi üzleti céljaikhoz használják fel ezeket az információkat.

Önnek joga van ahhoz, hogy megtiltsa bizonyos adatok megosztását a GPC és társult vállalatai között. Kifejezetten a következők megtiltására van lehetősége:

Azt is megtilthatja, hogy a Google LLC vagy társult vállalkozásai arról tájékoztassanak olyan, harmadik félnek minősülő kereskedőket, akiknek a webhelyét vagy alkalmazását Ön megnyitja, hogy Ön rendelkezik-e az adott kereskedő felé teljesítendő fizetéshez használható Google Payments-fiókkal.

Ha az adatmegosztás megtiltása mellett dönt, a tiltás mindaddig érvényben marad, amíg döntése megváltoztatásáról nem értesít bennünket.

Ha nem szeretné, hogy a hitelképességéről szóló személyes adatok megosztásra kerüljenek a GPC és társult vállalkozásai között, vagy nem szeretné, hogy társult vállalkozásaink felhasználhassák az általunk gyűjtött és velük megosztott személyes adatait arra, hogy üzleti ajánlataikkal megkeressék Önt, vagy nem szeretné, hogy a Google LLC vagy társult vállalkozásai arról tájékoztassanak olyan, harmadik félnek minősülő kereskedőket, akiknek a webhelyét vagy alkalmazását Ön megnyitja, hogy Ön rendelkezik-e az adott kereskedő felé teljesítendő fizetéshez használható Google Payments-fiókkal, kérjük, jelezze ezt a szándékát azzal, hogy bejelentkezik a fiókjába, majd a Google Payments adatvédelmi beállításainak oldalán frissíti beállításait.

A GPC keretein kívüli személyekkel vagy társult vállalkozásainkkal kizárólag a jelen Adatvédelmi közleményben foglaltak szerint osztjuk meg az Ön személyes adatait. A fentiekben foglaltak szerint a Google Payments szolgáltatást a Google-fiókkal rendelkező felhasználók vehetik igénybe. Azokat az adatokat, amelyeket Ön a Google-fiók létrehozásához bocsát a Google LLC rendelkezésére, a jelen közlemény adatmegosztás tiltására vonatkozó része nem érinti.

Adatbiztonság

Biztonsági gyakorlatunkkal kapcsolatos további információ a Google adatvédelmi irányelveiben található.

Az Ön Google Payments-fiókjának biztonsága azon múlik, hogy bizalmasan kezeli-e a fiókjához tartozó jelszót/jelszavakat, PIN-kódjait, valamint a Szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb hozzáférési adatait. Amennyiben a fiókadatait Ön megosztja egy harmadik féllel, az adott személynek hozzáférése lesz az Ön fiókjához és személyes adataihoz.

Az Ön felelőssége, hogy felügyelje a mobileszközéhez és a rajta található Google Payments alkalmazáshoz való hozzáférést, illetve, hogy jelszavát/jelszavait és/vagy PIN-kódját bizalmasan kezelje, és azokat senkivel meg ne ossza. Szintén az Ön felelőssége, hogy figyelmeztesse a Google-t vagy az érintett partnert, ha úgy gondolja, hogy a Google Payments alkalmazással kapcsolatos adatai veszélybe kerültek.

© 2019 Google – Google főoldal Google Általános Szerződési Feltételek Korábbi Adatvédelmi közlemények