Google Wallet adatvédelmi közlemény

Utolsó módosítás: 2014. május 7.

A Google adatvédelmi irányelvei azt ismertetik, hogy miként kezeljük a Google termékeinek és szolgáltatásainak használatakor megadott személyes adatokat. A „Google Wallet” szolgáltatást Google-fiókkal rendelkező felhasználók vehetik igénybe. A Google Wallet használatára ezért a Google Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak. Emellett az alábbi közleményben olvashatja azokat az adatvédelmi gyakorlatokat, amelyek kifejezetten a Google Walletra érvényesek.

A Google Wallet kifejezés a Google azon fizetési szolgáltatásaira vonatkozik, amelyeket a Google Inc. és teljes tulajdonjogú leányvállalatai biztosítanak. Az egyesült államokbeli felhasználók esetében ez a leányvállalat a Google Payment Corporation („GPC”), míg az Európai Gazdasági Térség felhasználói esetében a Google Payment Limited („GPL”) (amelynek székhelye az Egyesült Királyságban van). Az Egyesült Államokon és az Európai Gazdasági Térségen kívüli országok esetében a Google Wallet Általános Szerződési Feltételekből – amelyeket a szolgáltatással együtt teszünk elérhetővé – tudhat meg többet a szolgáltatást nyújtó leányvállalatról.

A Google Wallet szolgáltatás használatát a Google Wallet Általános Szerződési Feltételei szabályozzák. A Google Wallet egyes szolgáltatásairól az Általános Szerződési Feltételekben talál részletes információkat. A jelen Google Wallet Adatvédelmi közleményben nem definiált nagybetűs kifejezések az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott jelentésükben szerepelnek.

A Google által gyűjtött adatok

A Google adatvédelmi irányelvei felsoroltakon túl a következő információkat gyűjthetjük:

Hogyan használjuk fel az összegyűjtött adatokat?

A Google adatvédelmi irányelveibenfelsorolt felhasználási módok mellett az Ön által közölt információkat – valamint a harmadik felek által Önre vonatkozóan közölt információkat – a Google Wallet szolgáltatásainak nyújtásához használjuk fel, továbbá arra, hogy megvédjük Önt a csalással, adathalászattal, valamint más visszaélésekkel szemben. A kapott információkat arra is felhasználhatjuk, hogy harmadik fél számára nyújtsunk segítséget az Ön által a harmadik féltől kért termék vagy szolgáltatás rendelkezésre bocsátásában.

Regisztrációs adatait Google-fiókjához társítva tároljuk, az Ön által regisztrált fizetési módot pedig a Google szerverei tárolják. Bizonyos adatelemeket ugyanakkor mobileszköze is tárolhat titkosított formában.

Az általunk megosztott adatok

Megosztás harmadik féllel

Személyes adatait csak a következő esetekben osztjuk meg a Google-on kívüli vállalatokkal vagy személyekkel:

Ha például a Google Wallet használatával vásárol, vagy hajt végre tranzakciót, akkor bizonyos Önre vonatkozó személyes információkat az értékesítő vagy a tranzakcióban részt vevő vállalat vagy személy rendelkezésére bocsátunk.  Ez magában foglalja például az Ön személyes adatainak megosztását azzal a fejlesztővel, akitől a Google Playen a Google Wallet használatával vásárol.

Az adatvédelmi közlemény nem terjed ki azokra az információkra, amelyeket közvetlenül Ön oszt meg egy külső kereskedővel, webhellyel vagy alkalmazással.  Nem felelünk azon kereskedő vagy harmadik fél adatvédelmi vagy biztonsági eljárásaiért, akivel vagy amellyel közvetlenül Ön osztja meg személyes adatait.  Határozottan javasoljuk, hogy tekintse át azon harmadik fél adatvédelmi irányelveit, amellyel közvetlenül Ön osztja meg személyes adatait.

Megosztás társult vállalattal

Az általunk gyűjtött adatokat – így például a harmadik féltől szerzett információkat is – megosztjuk társult vállalatainkkal, azaz a Google Inc. tulajdonában lévő, illetve az általa irányított más vállalatokkal.  Társult vállalataink gazdasági és nonprofit szervezetek is lehetnek.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy megtiltson a GPC és társult vállalatai közötti bizonyos adatmegosztásokat. Például a következők esetében van lehetősége az adatmegosztás megtiltására:

Ha az adatmegosztás megtiltása mellett dönt, akkor a tiltás mindaddig érvényben marad, amíg döntése megváltoztatásáról nem értesít bennünket.

Ha nem kívánja, hogy megosszuk a hitelképességével kapcsolatos személyes adatait a GPC-vel és társult vállalkozásaival, vagy ha nem kívánja, hogy társult vállalkozásaink felhasználják az általunk gyűjtött és velük megosztott személyes adatait az Ön részére történő árusításhoz, akkor a fiókjába való bejelentkezés után a A Wallet adatvédelmi beállításainak oldala lévő beállítások frissítésével jelezheti ezen szándékát.

Az adatvédelmi közleményben ismertetettek kivételével személyes adatait nem osztjuk meg mással a GPC-n vagy társult vállalkozásainkon kívül. Ahogyan azt a fentiekben is megjegyeztük, a Google Wallet terméket Google-fiókkal rendelkező felhasználók vehetik igénybe. A jelen közleményben szereplő, az adatmegosztás megtiltásával kapcsolatos rendelkezések nem érintik azokat az adatokat, amelyeket Ön közöl a Google Inc. vállalattal Google-fiók regisztrálása céljából.

Adatbiztonság

A biztonsági gyakorlatainkkal kapcsolatos további információkat a fő Google adatvédelmi irányelvekben találhat.

Google Wallet-fiókjának biztonsága attól függ, hogy fiókjának jelszavát titokban tartja-e. Ha fiókjának adatait megosztja egy harmadik féllel, akkor az adott fél hozzáférhet fiókjához és személyes adataihoz.

Az Ön felelőssége annak ellenőrzése, hogy hozzáférhet-e más személy az Ön mobileszközéhez és a Google Wallet alkalmazáshoz az eszközén, ideértve azt is, hogy PIN kódját titokban tartja, és nem osztja meg mással. Szintén az Ön felelőssége a Google vagy az adott fél értesítése abban az esetben, ha megítélése szerint veszélybe került a Google Wallet alkalmazásban tárolt információk biztonsága.

© 2014 Google – Google Honlap Google Általános Szerződési Feltételek Előző adatvédelmi közlemény