A Google Payments Adatvédelmi közleménye

Utolsó módosítás: 2022. március 28

A Google Adatvédelmi irányelvei ismertetik, hogy miként kezeljük a felhasználó személyes adatait, amikor a Google termékeit és szolgáltatásait használja. A 18 év alatti felhasználók számára további források állnak rendelkezésre a Google Adatvédelmi útmutató tinédzsereknek című dokumentumában. A Google Payments szolgáltatást Google-fiókkal rendelkezők használhatják, és használatára a Google Adatvédelmi irányelvei vonatkoznak. A jelen Adatvédelmi közlemény a Google kifejezetten a Google Payments használatára vonatkozó adatvédelmi gyakorlatát ismerteti.

A Google Payments használatakor a Google Payments Általános Szerződési Feltételei érvényesek, amelyek részletesen ismertetik a jelen Adatvédelmi közlemény hatálya alá tartozó Szolgáltatásokat. A nagy kezdőbetűvel írt, de a Google Payments jelen Adatvédelmi közleményében meg nem határozott kifejezések jelentése megegyezik a Google Payments Általános Szerződési Feltételeiben foglaltakkal.

A Google Payments Adatvédelmi közleménye a Google LLC vagy a Google LLC 100%-os leányvállalatai – köztük a Google Payment Corp. (GPC) – által biztosított Szolgáltatásokra vonatkozik. Ha szeretné megtudni, melyik leányvállalat nyújtja az adott Szolgáltatást, kérjük, olvassa el a Szolgáltatás keretein belül az Ön rendelkezésére bocsátott Google Payments Általános Szerződési Feltételeket. Az Európai Gazdasági Térség országaiban (kivéve az Egyesült Királyságot) tartózkodó felhasználók (kivéve a Google-piactéren értékesítő kereskedőket) esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google Ireland Limited. Az Egyesült Királyságban tartózkodó felhasználók (kivéve a Google-piactéren értékesítő kereskedőket) esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google LLC. Az Európai Gazdasági Térség országaiban (kivéve az Egyesült Királyságot) tartózkodó és valamely Google-piactéren értékesítő felhasználók esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google Payment Ireland Limited. Ha Ön az Egyesült Királyságban tartózkodik, és Google-piactéren értékesít, a felhasználói adataiért felelős adatkezelő a Google Payment Limited. A Brazíliában tartózkodó felhasználók esetén a felhasználói adatokért felelős adatkezelő a Google LLC, valamint (a Brazíliában hatályos törvények által megkövetelt mértékben) esetlegesen a Google Brasil Pagamentos Ltda.

Az általunk gyűjtött adatok

A Google Adatvédelmi irányelveiben felsorolt adatok mellett a következőket is gyűjthetjük:

Az általunk gyűjtött adatok felhasználásának módja

A Google Adatvédelmi irányelveibenfelsorolt felhasználási módokon kívül az Ön által nekünk és a GPC-nek vagy valamely másik leányvállalatunknak nyújtott információkat, illetve az Önre vonatkozó, harmadik féltől származó információkat a Google Payments szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyfélszolgálat biztosításához, valamint a Google, a felhasználóink és mindenki más jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megvédése érdekében használjuk fel, beleértve a csalások, adathalász-kísérletek és egyéb visszaélések megakadályozásában való részvételt is. Ezeket az információkat arra is felhasználhatjuk, hogy hozzásegítsük a harmadik feleket az Ön által igényelt termék vagy szolgáltatás rendelkezésre bocsátásához. Az információk használatával ellenőrizzük Google Payments-fiókját is abból a célból, hogy megállapítsuk, hogy Ön továbbra is megfelel-e a fiók használati feltételeinek, és hogy döntéseket hozhassunk az Ön későbbi Google Payments-tranzakcióival kapcsolatban, valamint az Ön által kezdeményezett Google Payments-tranzakciókhoz kapcsolódó további jogszerű üzletviteli szükségletek kielégítése érdekében.

Regisztrációs adatait az Ön Google-fiókjához kapcsolva, a különböző fizetési módok regisztrációját pedig a Google szerverein tároljuk. Ezenfelül bizonyos adatelemeket az Ön mobileszközén is tárolhatunk. A jogi eljárásoknak és a hatóságok felé fennálló kötelezettségeknek való megfelelés érdekében az Ön által megadott adatokat hosszabb ideig is megőrizhetjük.

Az általunk megosztott adatok

Az Ön személyes adatait a Google vállalaton kívül álló vállalatokkal vagy személyekkel csak az alábbi körülmények között osztjuk meg:

Ha például a Google Payments szolgáltatással végez vásárlást vagy tranzakciót, bizonyos személyes adatait annak a vállalatnak vagy személynek a rendelkezésére bocsátjuk, akitől vásárol, illetve akivel tranzakciót folytat. Ez magában foglalja például az Ön személyes adatainak megosztását azzal a fejlesztővel, akitől a Google Payments szolgáltatás használatával vásárol a Google Playen. Ide tartozhat az is, ha Ön elküldi postai irányítószámát és a fizetési módjára vonatkozó információkat a kereskedő webhelyének vagy alkalmazásának, amikor Ön a „Vásárlás a Google Pay használatával” vagy hasonló gomb használatával fizetést kezdeményez, hogy a kereskedő meg tudja határozni az Ön vásárlására vonatkozó tényleges információkat (pl. az adót, a szállítási költséget és az árra vonatkozó egyéb információkat), illetve a kereskedő el tudja dönteni, hogy el tudja-e fogadni az Ön által a vásárláshoz választott fizetési módot, valamint az adott fizetési módra vonatkozó előnyöket és korlátozásokat. Ha harmadik fél fizetési módját adja hozzá Google Payments-fiókjához, előfordulhat, hogy bizonyos személyes adatok megadására lesz szükség (ide tartozhat például az Ön neve, profilképe, e-mail-címe, IP-címe, számlázási címe, telefonszáma, eszközének adatai, tartózkodási helye és a Google-fiókjának tevékenységére vonatkozó adatok) ahhoz, hogy a harmadik fél fizetési szolgáltató képes legyen biztosítani a szolgáltatást.

Amikor megnyitja egy részt vevő kereskedő webhelyét vagy alkalmazását, a kereskedő ellenőrizheti, hogy Ön rendelkezik-e a kereskedő webhelyén vagy alkalmazásán keresztül végzett fizetés teljesítéséhez használható fizetési módot tartalmazó Google Payments-fiókkal. Ezzel csökkentjük annak esélyét, hogy Ön által nem használható funkciók jelenjenek meg a webhelyeken vagy az alkalmazásokban.

Azok az információk, amelyeket Ön közvetlenül bocsát harmadik félnek minősülő kereskedő, webhely vagy alkalmazás rendelkezésére, nem tartoznak a jelen Adatvédelmi közlemény hatálya alá. Nem vállalunk felelősséget azon kereskedők vagy egyéb harmadik felek adatvédelmi vagy biztonsági gyakorlatáért, akikkel Ön a saját döntése alapján közvetlenül megosztja személyes adatait. Javasoljuk, hogy mindig tekintse át azon harmadik felek adatvédelmi irányelveit, akikkel döntése alapján személyes adatait közvetlenül megosztja.

Az általunk gyűjtött információkat, ideértve a harmadik felektől szerzett adatokat is, társult vállalkozásaink is megkapják – ezek alatt a Google LLC által birtokolt és felügyelt vállalatok értendők. Társult vállalkozásaink, amelyek lehetnek pénzügyi és nem pénzügyi szervezetek is, mindennapi üzleti céljaikhoz használják fel ezeket az információkat.

Önnek joga van ahhoz, hogy megtiltsa bizonyos adatok megosztását a GPC és társult vállalatai között. Kifejezetten a következők megtiltására van lehetősége:

Azt is megtilthatja, hogy a Google LLC vagy társult vállalkozásai arról tájékoztassanak olyan, harmadik félnek minősülő kereskedőket, akiknek a webhelyét vagy alkalmazását Ön megnyitja, hogy Ön rendelkezik-e az adott kereskedő webhelyén vagy alkalmazásán keresztül végzett fizetés teljesítéséhez használható Google Payments-fiókkal.

Ha az adatmegosztás megtiltása mellett dönt, a tiltás mindaddig érvényben marad, amíg döntése megváltoztatásáról nem értesít bennünket.

Ha nem szeretné, hogy a hitelképességéről szóló személyes adatok megosztásra kerüljenek a GPC és társult vállalkozásai között, vagy nem szeretné, hogy társult vállalkozásaink felhasználhassák az általunk gyűjtött és velük megosztott személyes adatait arra, hogy üzleti ajánlataikkal megkeressék Önt, illetve nem szeretné, hogy a Google LLC vagy társult vállalkozásai arról tájékoztassanak olyan, harmadik félnek minősülő kereskedőket, akiknek a webhelyét vagy alkalmazását Ön megnyitja, hogy Ön rendelkezik-e Google Payments-fiókkal, kérjük, jelezze ezt a szándékát azzal, hogy bejelentkezik a fiókjába, majd a Google Payments adatvédelmi beállításainak oldalán frissíti beállításait.

A GPC keretein kívüli személyekkel vagy társult vállalkozásainkkal kizárólag a jelen Adatvédelmi közleményben vagy a Google Adatvédelmi irányelveiben foglaltak szerint osztjuk meg az Ön személyes adatait. A fentiekben foglaltak szerint a Google Payments szolgáltatást a Google-fiókkal rendelkező felhasználók vehetik igénybe. Azokat az adatokat, amelyeket Ön a Google-fiók létrehozásához bocsát a Google LLC rendelkezésére, a jelen Adatvédelmi közlemény adatmegosztás tiltására vonatkozó része nem érinti.

Adatbiztonság

Biztonsági gyakorlatunkkal kapcsolatos további információ a Google adatvédelmi irányelveiben található.

Az Ön Google Payments-fiókjának biztonsága azon múlik, hogy bizalmasan kezeli-e a fiókjához tartozó jelszót/jelszavakat, PIN-kódjait, valamint a Szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb hozzáférési adatait. Ha fiókjának adatait megosztja egy harmadik féllel, akkor az adott fél hozzáférhet fiókjához és személyes adataihoz.

Az Ön felelőssége annak szabályozása, hogy ki férhet hozzá mobileszközéhez és az eszközén futó Google Payments alkalmazáshoz, ideértve azt is, hogy a jelszavát/jelszavait és/vagy PIN-kódját titokban tartja, és mással nem osztja meg. Szintén az Ön felelőssége, hogy figyelmeztesse a Google-t vagy az érintett partnert, ha úgy gondolja, hogy a Google Payments alkalmazással kapcsolatos adatai veszélybe kerültek.

© 2020 Google – Google főoldal Google Általános Szerződési Feltételek Korábbi Adatvédelmi közlemények