IMPORTANT:dacă locuiți înIndia, Termenii și condițiile Google Pay care vi se aplică sunt disponibileaici.


Termenii și condițiile suplimentare Google Pay / Google Payments

Data ultimei modificări: 17 mai 2022

1. Introducere

Google Payments (numit și „Google Pay”) este un serviciu oferit de Google Ireland Limited („Google” sau „noi”), cu sediul în Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanda. 

Ca să folosiți Google Pay, trebuie să acceptați (1)Termenii și condițiile Google și (2) acest set suplimentar de Termeni și condiții Google Pay / Google Payments („Condițiile suplimentare”).

Citiți cu atenție fiecare dintre aceste documente. Împreună, acestea sunt cunoscute sub denumirea de „Condiții”. Prevederile acestora stabilesc ce puteți aștepta de la Google atunci când folosițiserviciile Google și ce se așteaptă de la dvs. De exemplu,Termenii și condițiile Google conțin condiții cum ar fi dreptul de retragere, garanția legală pentru conformitate și detalii suplimentare despre motivele pentru care aducem modificări serviciilor noastre și notificarea prealabilă pe care v-o trimitem în legătură cu aceste modificări. Rețineți căTermenii și condițiile Google se aplică pentru stocarea și folosirea articolelor, precum carduri de fidelitate, carduri din programele de recompense, bilete pentru transport public, cărți de îmbarcare și alte articole care nu pot fi folosite pentru plăți.

Dacă aceste Condiții suplimentare intră în conflict cu Termenii și condițiile Google, Condițiile suplimentare vor avea întâietate în cazul Google Pay.

Deși nu face parte din aceste condiții,Notificarea privind confidențialitatea Google Payments descrie modul în care Google vă gestionează informațiile de plată. Vă recomandăm să o citiți pentru a înțelege mai bine cum vă gestionăm datele.

Anumite funcții Google Pay se numeau în trecut „Android Pay”. Deși este posibil să vedeți în continuare trimiteri vechi la Android Pay în magazine, în aplicații sau pe site-uri, funcțiile respective se supun prezentelor Condiții.

Este posibil ca anumite produse și funcții să nu fie disponibile în toate țările. Pentru mai multe informații, consultațiCentrul de ajutor Google Pay.

Puteți renunța oricând la serviciul Google Paycontactând Google Payments sau urmândacești pași.

2. Cerințe de bază

Pentru a folosi Google Pay, trebuie:

Veți avea nevoie și de un Cont Google, de un dispozitiv care îndeplinește cerințele de sistem și de compatibilitate pentru Serviciu, care se pot schimba periodic, de acces la internet și de software compatibil. Capacitatea dvs. de a folosi Google Pay și performanța Google Pay pot fi afectate de acești factori. Îndeplinirea acestor cerințe de sistem este responsabilitatea dvs.

3. Descrierea generală a serviciului Google Pay

Google Pay vă dă posibilitatea să salvați următoarele elemente în Contul dvs. Google, să le gestionați dintr-un singur loc și să le folosiți pentru tranzacțiile cu Google și cu terțe părți:

4. Metode de plată

(a)Tipuri de Metode de plată

Cu Google Pay, puteți să salvați și să gestionați diferite tipuri de metode de plată în Contul Google (denumite colectiv „Metode de plată”), între care:

Disponibilitatea unei anumite Metode de plată sau compatibilitatea acesteia cu Google Pay poate depinde de țara dvs. de reședință și de alți factori. Tipurile de Metode de plată compatibile, precum și modurile de folosire a Metodelor de plată și funcțiile Google Pay descrise mai jos pot să nu fie disponibile pretutindeni și se pot schimba oricând (caz în care vă vom notifica dacă secțiunea „Dezvoltarea, îmbunătățirea și actualizarea serviciilor Google” din Termenii și condițiile Google prevede acest lucru).

(b)Salvarea unei Metode de plată

Puteți avea opțiunea de a salva o Metodă de plată în Contul Google prin diferite interfețe de utilizare, inclusiv site-ul Google Pay, browserul Google Chrome, aplicația sau site-ul emitentului Metodei de plată respective sau printr-un produs ori serviciu Google, cum ar fi Magazinul Google Play. Pentru a salva o Metodă de plată, trebuie să completați toate informațiile solicitate în toate formularele afișate. Informațiile introduse trebuie să fie de actualitate, complete și corecte, și trebuie să fie menținute astfel. Vă putem solicita să oferiți informații suplimentare ca o condiție a utilizării neîntrerupte a serviciului Google Pay sau pentru a ne ajuta să decidem dacă vă permitem să folosiți în continuare Google Pay.

Atunci când salvați o Metodă de plată, Google poate să stocheze informații aferente acelei Metode de plată, cum ar fi numele și adresa dvs. de facturare. Google Pay permite și salvarea altor informații în Contul Google, care pot contribui la accelerarea tranzacțiilor, cum ar fi adresa de expediere.

Ne autorizați să verificăm dacă Metoda de plată este în stare bună la furnizor, inclusiv prin trimiterea unei solicitări de autorizare a plății și/sau a unei creditări și/sau debitări de mică valoare pentru Metoda de plată, în conformitate cu regulile rețelei sau cu alte cerințe aplicabile Metodei de plată.

Sunteți de acord cu faptul că Google Pay este destinat utilizării personale, cu Metodele de plată proprii. Dacă folosiți Google Pay cu un card de companie eligibil, confirmați că folosiți serviciul cu autorizarea angajatorului și având capacitatea de a obliga angajatorul să respecte aceste Condiții.

(c)Rolul Google

Cu excepția cazurilor în care Google sau afiliații săi sunt entitatea emitentă, nici Google și nici afiliații săi nu sunt parte a contractelor titularului de card pentru Metoda dvs. de plată, a politicilor de confidențialitate sau a altor termeni și condiții. Nicio prevedere a acestor Condiții nu schimbă condițiile emitenților respectivi. În cazul în care apare o inconsecvență între aceste Condiții și condițiile sau politica de confidențialitate ale emitentului, prezentele Condiții vor guverna relația dintre dvs. și Google în ceea ce privește Google Pay, iar condițiile emitentului dvs. vor guverna relația dintre dvs. și emitent. Google nu declară și nu confirmă că Metodele dvs. de plată sunt în stare bună sau că emitentul Metodei dvs. de plată va autoriza ori aproba orice tranzacție cu un comerciant atunci când folosiți Google Pay pentru acea tranzacție.

Cu excepția cazurilor în care Google sau afiliații săi sunt entitatea emitentă, nici Google și nici afiliații săi nu sunt implicați în emiterea creditului sau în stabilirea eligibilității pentru credit și nici nu exercită control privind: disponibilitatea sau corectitudinea Metodelor de plată sau a fondurilor; configurarea (sau adăugarea) de Metode de plată în Google Pay sau adăugarea de fonduri la soldul Metodelor de plată. Pentru orice nelămuriri privind cele de mai sus, contactați emitentul Metodei dvs. de plată.

(d)Salvarea unui Număr de card virtual sau a unui Cont terță parte conectat

Următoarele condiții suplimentare se aplică atunci când folosiți Google Pay pentru a salva un Număr de card virtual, un Cont terță parte conectat sau un card de fonduri electronice din Japonia în Contul Google.

După ce începeți să adăugați o Metodă de plată în Google Pay și completați informațiile solicitate de Google și/sau de emitentul Metodei dvs. de plată, Google Play va verifica dacă Metoda de plată este eligibilă pentru a fi folosită cu Google Pay. Este posibil ca nu toate Metodele de plată ale emitenților participanți să fie eligibile. Dacă emitentul Metodei dvs. de plată acceptă Google Pay și Metoda dvs. de plată este eligibilă, este posibil ca la adăugarea acesteia să se afișeze un ecran prin care vi se solicită să acceptați termenii și condițiile emitentului. După ce le-ați acceptat și ați adăugat Metoda de plată, Google Pay va stoca un Număr de card virtual care reprezintă numărul de card real al Cardului dvs. de plată sau va asocia Contul dvs. terță parte conectat cu Contul dvs. Google pentru a fi folosit așa cum este descris în Secțiunea 5 de mai jos.

Numerele de carduri virtuale pe care le înregistrați folosind Google Pay diferă de toate Cardurile de plată asociate pe care le salvați în Contul dvs. Google. Spre deosebire de Numărul de card virtual, Cardul de plată nu se va afișa în general cu elemente grafice ale cardului asemănătoare celor de pe cardul fizic asociat și nu poate fi folosit pentru tranzacții prin Near Field Communication („NFC”) în magazine. Însă când înregistrați un Număr de card virtual, Google Pay poate salva și Cardul de plată asociat în Contul dvs. Google.

Sunteți de acord cu faptul că Google Pay poate primi informații despre tranzacții de la emitentul Metodei dvs. de plată pentru a afișa detalii ale tranzacțiilor cu format îmbogățit și istoricul tranzacțiilor recente din Google Pay.

(e)Eliminarea metodelor de plată

O Metodă de plată poate să fie eliminată din Google Pay de pe un anumit dispozitiv și să devină inutilizabilă în cadrul Serviciului dacă: (i) ștergeți Metoda de plată din Google Pay; (ii) ștergeți Metoda de plată din Contul Google; (iii) ștergeți dispozitivul mobil folosind Managerul de dispozitiv Android; (iv) ștergeți Contul Google; (v) dispozitivul dvs. mobil nu se conectează la niciun produs și la niciun serviciu Google timp de 90 de zile consecutive; (vi) nu folosiți Google Pay pe dispozitiv timp de 12 luni consecutive; și/sau (vii) emitentul Metodei dvs. de plată sau rețeaua de plată trimite instrucțiuni către Google pentru eliminarea Metodei de plată din Google Pay.

5. Realizarea tranzacțiilor cu Metodele de plată

(a)Pe Proprietăți Google

Google Pay vă poate oferi opțiunea de a iniția o tranzacție de plată cu un „Vânzător”, definit ca (i) afiliat Google sau ca (ii) orice alt vânzător care participă pe una sau mai multe dintre piețele Google (așa cum apareaici) care vă oferă produse, bunuri sau servicii spre vânzare și care solicită companiei Google sau afiliaților săi să proceseze tranzacții de plată în numele său.

Luați cunoștință de și sunteți de acord cu faptul că tranzacția dvs. cu un Vânzător „Tranzacția pe Google”) se realizează numai între dvs. și Vânzătorul respectiv. Google și afiliații săi nu iau parte la Tranzacțiile dvs. pe Google și achizițiile asociate, nici nu au rolul de cumpărător sau de vânzător în legătură cu Tranzacțiile pe Google, cu excepția situației în care sunt desemnați astfel în mod explicit (de exemplu, în înregistrarea sau descrierea produselor, bunurilor ori serviciilor relevante pe un site sau într-o interfață operată de Google).

Atunci când inițiați o Tranzacție pe Google, Google vă poate prezenta Metodele de plată disponibile în momentul realizării tranzacției. După selectarea Metodei de plată pe care doriți să o folosiți, Google poate să debiteze Metoda de plată respectivă sau să permită accesul la Metoda de plată și detaliile aferente unuia dintre afiliații săi, care va procesa apoi tranzacția în numele Vânzătorului. Dvs. veți autoriza debitarea Metodei de plată după cum este necesar, în vederea finalizării procesării unei Tranzacții pe Google. În plus, veți autoriza toate creditările aferente Metodei de plată legate de anulări, rambursări sau ajustări ale unei Tranzacții pe Google.

Pentru detaliile sau condițiile unei anumite Tranzacții pe Google, între care politicile privind rambursările sau soluționarea litigiilor, consultați termenii și condițiile, centrul de ajutor sau alte materiale de asistență puse la dispoziție de Vânzătorul cu care ați realizat tranzacția.

Dacă există probleme legate de debitarea Metodei de plată selectate, Google poate debita orice altă Metodă de plată validă pe care ați salvat-o în Google Pay. Accesațisite-ul Google Pay, aplicația Google Pay sau setările Google de pe dispozitivul Android pentru a gestiona opțiunile de plată. În plus, sunteți de acord cu faptul că un Vânzător poate să retrimită o Tranzacție pe Google pentru o achiziție către rețeaua de plată în vederea procesării o dată sau de mai multe ori în cazul în care o Tranzacție pe Google anterioară este refuzată sau returnată de rețeaua de plată. Google poate să amâne, să suspende temporar sau să anuleze procesarea plăților în cazul unor tranzacții suspecte sau al unor tranzacții care pot să implice fraudă, comportament neadecvat ori să încalce legislația în vigoare, Condițiile sau alte politici Google aplicabile, după cum decide Google, la alegerea sa.

Dacă un Vânzător vă oferă posibilitatea să plătiți pentru abonamente, abonamentul dvs. va începe când dați clic pe Accept și cumpăr (sau pe o expresie echivalentă) în cadrul procesului de achiziționare a unui abonament. Aceasta este o tranzacție cu facturare recurentă. Cu excepția cazului în care este prevăzut altceva, abonamentul dvs. și autorizarea de facturare relevantă vor rămâne valabile pe o perioadă nedefinită, până când le anulați. Când dați clic pe Accept și cumpăr (sau pe o expresie echivalentă), autorizați Vânzătorul să factureze Metoda de plată pe care ați ales-o în fiecare perioadă de facturare desemnată pentru abonament. Valoarea Tranzacției pe Google poate fi modificată de Vânzător în perioada abonamentului. Anularea unui abonament va intra în vigoare la sfârșitul perioadei actuale de facturare. Nu veți primi nicio rambursare pentru perioada actuală de facturare și veți avea în continuare acces la abonamentul relevant în perioada de facturare rămasă.Dacă aceste condiții privind abonamentele intră în conflict cu condițiile Vânzătorului privind abonamentele, condițiile Vânzătorului vor guverna abonamentul relevant.

(b)Cu Terțe părți

Când inițiați o plată folosind Google Pay cu orice altă parte decât un Vânzător (partea este numită „Terță parte” și tranzacția „Tranzacție cu o terță parte”), Google poate transmite detalii despre Metoda dvs. de plată și informații conexe Terței părți, astfel încât aceasta să vă poată debita Metoda de plată. În funcție de natura Terței părți, Tranzacția cu o terță parte poate avea ca scop achiziționarea de bunuri sau servicii ori alte scopuri, cum ar fi donații caritabile sau cadouri. Tranzacția cu o terță parte poate fi inițiată când: folosiți în magazine servicii de tip atingeți și plătiți care utilizează NFC, coduri de bare sau altă tehnologie contactless; selectați Google Pay sau Cumpărați cu Google Pay ca opțiune de plată pentru o tranzacție online pe site-ul sau în aplicația Terței părți; sau realizați o tranzacție cu o Terță parte printr-o altă interfață online, de exemplu, prin Asistentul Google. Atunci când inițiați o tranzacție online, Google Pay poate să trimită și alte informații, precum adresa de facturare, de expediere sau de e-mail, salvate în Contul dvs. Google, dacă aceste informații sunt relevante pentru finalizarea tranzacției.

Într-o Tranzacție cu o terță parte, după transmiterea Metodei de plată și a altor detalii către acea Terță parte, Google nu va mai avea nicio implicare în tranzacție, iar dvs. luați cunoștință de și sunteți de acord cu faptul că o astfel de tranzacție se realizează exclusiv între dvs. și acea Terță parte, nu cu Google sau cu afiliații săi. În cazul oricăror probleme în Tranzacțiile cu terțe părți, inclusiv rambursări și litigii, luați legătura cu Terța parte respectivă sau cu furnizorul Metodei dvs. de plată (de exemplu, emitentul Cardului dvs. de plată).

Atunci când accesați un site sau o aplicație a unei Terțe părți participante, Google poate dezvălui acelei Terțe părți dacă aveți sau nu Google Pay configurat pe dispozitiv, astfel încât Terța parte să știe dacă să vă ofere sau nu Google Pay ca opțiune de plată. Puteți să renunțați la divulgarea Google însetările de confidențialitate Google Pay. Renunțarea vă poate afecta capacitatea de a folosi Google Pay cu anumiți comercianți.

(c)Ca parte din completarea automată în Chrome sau Android

Dacă ați activat funcția de completare automată în browserul Google Chrome sau pe dispozitivul Android, Google Pay vă poate oferi și opțiunea de completare automată a Metodei de plată pe care ați salvat-o și a informațiilor despre adresă în formularul de plată de pe site-ul unei Terțe părți în browserul Chrome sau în formularul de plată din aplicația unei Terțe părți pe un dispozitiv Android. (Pentru mai multe informații despre modul în care funcționează completarea automată cu Google Pay, consultați Centrul de ajutor Chrome.) Atunci când folosiți această funcție, Google nu interacționează cu site-ul sau cu aplicația Terței părți, ci doar vă onorează solicitarea de a completa automat anumite informații selectate în formularul Terței părți. Google nu se implică deloc în tranzacțiile pe care le finalizați folosind funcția de completare automată din Chrome sau de pe Android, iar dvs. luați cunoștință de și sunteți de acord cu faptul că aceste tranzacții se realizează exclusiv între dvs. și Terța parte, nu cu Google sau afiliații săi. Trebuie să contactați direct Terța parte sau emitentul Metodei dvs. de plată pentru orice probleme legate de o tranzacție în care ați folosit funcția de completare automată din Chrome sau de pe Android.