TÄRKEÄÄ: Jos asut Intiassa, sinua koskevat Google Payn käyttöehdot ovat täällä.


Google Payn / Google Paymentsin käyttöehdot

Viimeksi muokattu: 04.04.2019

1. Johdanto

Google Payhin sovelletaan Googlen käyttöehtoja ("Googlen käyttöehdot"), ja se on Googlen käyttöehdoissa määritetty "Palvelu". Seuraavat Google Payn käyttöehdot ovat lisäehtoja, jotka koskevat Google Payn käyttöä. Google Payn käyttöösi sovelletaan näitä Google Payn käyttöehtoja ja Googlen käyttöehtoja (näiden kahden yhdistelmää kutsumme Google Payn käyttöehtojen yhteydessä "Ehdoiksi"). Google Paymentsin tietosuojailmoitus sisältää tiedot siitä, miten Google käsittelee maksutietoja.

Jos Google Payn käyttöehtojen ja Googlen käyttöehtojen välillä on ristiriita, noudatetaan Google Payn käyttöehtoja. Jos Ehtojen englanninkielisen version ja käännöksen välillä on ristiriita, noudatetaan englanninkielistä versiota.

Jotkin Google Payn ominaisuudet olivat aiemmin käytössä brändinimellä "Android Pay". Kaupoissa, sovelluksissa tai verkkosivustoilla saattaa edelleen näkyä vanhoja viittauksia Android Payhin. Ominaisuuksiin sovelletaan kuitenkin näitä Ehtoja.

Google Payn käyttö edellyttää, että hyväksyt seuraavat ehdot. Tutustuthan ehtoihin huolellisesti. Kaikki tuotteet ja ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa. Lisätietoja on Google Payn ohjekeskuksessa.

2. Perusvaatimukset

Hyväksymällä Ehdot vakuutat olevasi

Sinulla on oltava myös Google-tili, laite, joka täyttää Palvelun kulloinkin voimassa olevat järjestelmä- ja yhteensopivuusvaatimukset, toimiva internetyhteys ja yhteensopiva ohjelmisto. Nämä asiat voivat vaikuttaa Google Payn käyttöön ja toimintaan. Käyttäjän vastuulla on huolehtia järjestelmävaatimuksista.

3. Google Payn yleiskuvaus

Google Payn avulla voit tallentaa seuraavat asiat Google-tilillesi, ylläpitää niitä yhdessä paikassa ja suorittaa niillä maksuja Googlen ja kolmansien osapuolien kanssa:

4. Maksutavat

(a) Maksutapatyypit

Google Payn avulla voit tallentaa ja ylläpitää erilaisia maksutapoja Google-tililläsi (yhdessä, "Maksutavat"), mukaan lukien:

Tietyn Maksutavan saatavuus tai sen yhteensopivuus Google Payn kanssa voi riippua asuinmaastasi tai muista tekijöistä. Yhteensopivat Maksutavat samoin kuin jäljempänä kuvatut Maksutapojen käytöt ja Google Payn ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikkialla ja ne voivat muuttua milloin tahansa.

(b) Maksutavan tallentaminen

Voit ehkä tallentaa Maksutavan Google-tilillesi erilaisten käyttöliittymien kautta, mukaan lukien Google Pay ‑sovellus tai ‑sivusto, Google Chrome ‑selain, Maksutavan myöntäjän sovellus tai sivusto, tai Googlen tuote tai palvelu, kuten Google Play Kauppa. Jotta voit tallentaa Maksutavan, sinun on täytettävä kaikki vaadittavat tiedot kaikissa sinulle esitetyissä rekisteröitymislomakkeissa. Sinun on ilmoitettava täydelliset, oikeat ja voimassa olevat tiedot, ja sinun on pidettävä tiedot ajan tasalla. Saatamme pyytää sinulta lisätietoja, jotta voit jatkaa Google Payn käyttöä tai jotta voimme päättää, sallitaanko sinun jatkaa Google Payn käyttöä.

Kun tallennat Maksutavan, Google saattaa tallentaa Maksutapaan liittyviä tietoja, kuten nimesi ja laskutusosoitteen. Lisäksi Google sallii sinun tallentaa Google-tilillesi maksutapahtumia nopeuttavia muita tietoja, kuten toimitusosoitteen.

Valtuutat meidät vahvistamaan Maksutapasi myöntäjältä, että Maksutapasi on käypä. Tämä koskee esimerkiksi maksun valtuutuspyynnön lähettämistä ja/tai pienen luottosumman ja/tai maksusumman veloittamista Maksutavalta verkon ehtojen tai muiden Maksutapaa koskevien vaatimusten mukaisesti.

Hyväksyt, että Google Pay on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöösi omilla Maksutavoillasi. Jos käytät Google Payta kelvollisella yrityskortilla, hyväksyt, että teet niin työnantajasi valtuutuksella ja voit sitoa työnantajasi näihin Ehtoihin.

(c) Googlen rooli

Google tai sen yhteistyökumppani eivät ole osapuolena Maksutapasi kortinhaltijasopimuksissa, tietosuojakäytännöissä tai muissa käyttöehdoissa, paitsi jos Google tai sen yhteistyökumppani on myöntäjä. Mikään näissä Ehdoissa ei muuta myöntäjän ehtoja. Mikäli näiden Ehtojen ja myöntäjän ehtojen tai tietosuojakäytännön välillä on ristiriitaisuuksia, nämä Ehdot hallitsevat Googlen suhdetta sinuun Google Payn käyttöön liittyen, ja myöntäjän ehdot hallitsevat myöntäjän suhdetta sinuun. Google ei esitä tai vahvista, että Maksuvälineesi ovat käypiä tai että Maksuvälineesi myöntäjä valtuuttaa tai hyväksyy tapahtuman kauppiaan tai liikennöitsijän kanssa käyttäessäsi Google Payta sen suorittamiseen.

Google tai sen yhteistyökumppani ei käsittele luoton myöntämistä tai määritä luottokelpoisuutta eikä vastaa Maksutapojen tai varojen saatavuudesta tai oikeellisuudesta, Maksuvälineiden rekisteröimisestä (tai lisäämisestä) Google Payhin tai varojen lisäämisestä Maksuvälineiden saldoihin, paitsi jos Google tai sen yhteistyökumppani on myöntäjä. Jos sinulla on kysyttävää edellä mainituista seikoista, ota yhteys Maksutapasi myöntäjään.

(d) Virtuaalisen korttinumeron, matkakortin, linkitetyn kolmannen osapuolen tilin tai japanilaisen sähköisen rahan kortin tallentaminen

Seuraavat lisäehdot ovat voimassa, kun tallennat Google Payn avulla virtuaalisen korttinumeron, matkakortin, linkitetyn kolmannen osapuolen tilin tai japanilaisen sähköisen rahan kortin Google-tilillesi.

Kun olet aloittanut Maksuvälineen lisäämisen Google Payhin ja antanut Googlen ja/tai Maksutavan myöntäjän vaatimat tiedot, Google Pay tarkistaa, kelpaako Maksutapasi käytettäväksi Google Payssa. Kaikki mukana olevan myöntäjän Maksutavoista eivät ehkä ole kelvollisia. Jos Maksutapasi myöntäjä tukee Google Payta ja Maksutapasi on kelvollinen, sitä lisätessäsi näkyviin saattaa tulla näyttö, jossa sinua pyydetään hyväksymään myöntäjän käyttöehdot. Kun olet hyväksynyt ehdot ja lisännyt Maksutavan, Google Pay tallentaa virtuaalisen korttinumeron, joka edustaa maksukorttisi todellista numeroa, tai liittää Matkakorttisi, Linkitetyn kolmannen osapuolen tilin tai Japanilaisen sähköisen rahan kortin Google-tilillesi käytettäväksi jäljempänä osiossa 5 kuvatulla tavalla.

Google Paylla rekisteröimäsi Virtuaaliset korttinumerot ovat erillisiä kaikista Google-tilillesi tallentamista liittyvistä Maksukorteista. Toisin kuin Virtuaalisen korttinumeron kohdalla, Maksukortin yhteydessä ei yleensä näytetä kuvaa, joka muistuttaa siihen liitettyä fyysistä korttia, eikä sitä voi käyttää kivijalkakaupassa NFC (Near-field Communication) ‑yhteydellä ("NFC") maksutapahtumissa. Kun rekisteröit Virtuaalisen korttinumeron, Google Pay voi kuitenkin tallentaa myös liittyvän Maksukortin Google-tilillesi.

Hyväksyt, että Google Pay voi vastaanottaa maksutapahtumatietoja Maksutapasi myöntäjältä ja näyttää niiden perusteella tarkkoja tapahtumatietoja ja viimeaikaisen tapahtumahistoriasi Google Payssa.

Maksutapa voidaan poistaa Google Paysta tietyltä laitteelta tai se ei ole enää kelvollinen Palvelussa, jos: (i) poistat Maksutavan Google Paysta, (ii) poistat Maksutavan Google-tililtäsi, (iii) tyhjennät mobiililaitteesi Android Device Managerilla, (iv) poistat Google-tilisi, (v) mobiililaitteesi ei voi muodostaa yhteyttä mihinkään Googlen tuotteeseen tai palveluun 90 perättäisen päivän aikana, (vi) et käytä Google Payta laitteellasi 12 perättäisen kuukauden aikana ja/tai (vii) Maksutapasi myöntäjä tai maksuverkko kehottaa Googlea poistamaan Maksutavan Google Paysta.

5. Maksutapahtumien suorittaminen Maksutavoilla

(a) Googlen palveluissa

Google Pay voi sallia sinun käynnistää maksutapahtuman "Myyjän" kanssa, joka on (i) Google-konsernin yhtiö tai (ii) jokin muu myyjä, joka on mukana vähintään yhdellä Googlen markkinapaikalla (tämän luettelon mukaisesti), ja joka myy sinulle tuotteita tai palveluja ja joka pyytää Googlea tai sen yhteistyökumppania käsittelemään maksutapahtumat puolestaan.

Hyväksyt, että maksutapahtumasi Myyjän kanssa ("Google-maksutapahtuma") suoritetaan vain sinun ja Myyjän välillä. Google ja sen yhteistyökumppanit eivät ole osallisina Google-maksutapahtumissasi ja niihin liittyvissä ostoissa, eivätkä ne ole ostajia eivätkä myyjiä liittyen mihinkään Google-maksutapahtumiin, ellei näin ole nimenomaisesti mainittu (esimerkiksi Googlen verkkosivustolla tai käyttöliittymässä olevassa tuote- tai palvelulistauksessa).

Kun käynnistät Google-maksutapahtuman, Google voi näyttää saatavilla olevan Maksutapasi sinulle maksutapahtuman aikana. Valittuasi haluamasi Maksutavan Google voi veloittaa kyseistä Maksutapaa tai jakaa Maksutavan ja siihen liittyvät tiedot jollekin yhteistyökumppanille, joka käsittelee maksutavan Myyjän puolesta. Sinä valtuutat Maksutavan veloittamisen Google-maksutapahtuman suorittamiseksi. Valtuutat myös Maksutapasi hyvittämisen liittyen Google-maksutapaa koskeviin palautuksiin, hyvityksiin tai oikaisuihin.

Voit tarkistaa tietyn Google-maksutapahtuman tarkat tiedot tai ehdot, mukaan lukien hyvitystä tai riitojen ratkaisemista koskevat käytännöt, käyttöehdoista, ohjekeskuksesta tai muusta maksutapahtumaan liittyvästä tukimateriaalista, jonka kyseinen Myyjä tarjoaa.

Jos valitsemaasi Maksutapatumaa ei voida veloittaa, Google saattaa veloittaa mitä tahansa muuta kelvollista Maksutapaa, jonka olet tallentanut Google Payhin. Voit määrittää maksuasetuksesi Google Pay ‑sivustolla, Google Pay ‑sovelluksella tai Android-laitteellasi. Hyväksyt myös, että Myyjä voi lähettää uudelleen ostamiseen liittyvän Google-maksutapahtuman maksuverkoston käsiteltäväksi yhden tai useamman kerran, jos maksuverkosto on hylännyt tai palauttanut edellisen Google-maksutapahtuman. Google voi lykätä maksun käsittelyä, jos maksutapahtuma on epäilyttävä tai jos siihen saattaa liittyä petos tai väärinkäytös tai se rikkoo sovellettavaa lakia, Ehtoja tai muita sovellettavia Googlen käytäntöjä Googlen yksinomaisen ja rajoituksettoman harkinnan mukaan.

Jos Myyjä tarjoaa mahdollisuuden maksaa tilauksesta, tilauksesi alkaa valittuasi tilausostoksen kohdalla Hyväksy ja osta (tai tekemällä vastaavan valinnan). Tämä on toistuva laskutustapahtuma. Ellei toisin mainita, tilauksesi ja siihen liittyvä laskutusvaltuutus ovat voimassa toistaiseksi siihen saakka, että perut ne. Valitsemalla Hyväksy ja osta (tai tekemällä vastaavan valinnan) valtuutat Myyjän veloittamaan Maksutapaasi kunakin tilauksen määriteltynä laskutusjaksona. Myyjä voi muuttaa Google-maksutapahtuman summaa tilausjakson aikana. Tilauksen peruutus tulee voimaan vasta nykyisen laskutusjakson lopussa. Et saa hyvitystä nykyisestä laskutusjaksosta, ja kyseisen tilauksen sisältö on käytettävissäsi käynnissä olevan laskutusjakson loppuun saakka.

(b) Kolmansien osapuolien kanssa

Kun käynnistät maksun tai matkamaksutapahtuman Google Paylla minkä tapansa muun osapuolen kuin Myyjän kanssa ("Kolmas osapuoli" ja "Kolmannen osapuolen maksutapahtuma"), Google voi lähettää tietoja Maksutavastasi ja muita liittyviä tietoja Kolmannelle osapuolelle, jotta se voi veloittaa Maksutapaasi. Kolmannen osapuolen luonteesta riippuen Kolmannen osapuolen maksutapahtuma voi liittyä tuotteen tai palvelun ostoon, julkisen liikenteen matkaan tai muuhun tarkoitukseen, kuten hyväntekeväisyyslahjoituksiin tai lahjoihin. Kolmannen osapuolen maksutapahtuma voi käynnistyä, kun käytät napauttamalla maksamista kivijalkakaupoissa tai liikennevälineissä käyttämällä NFC:tä, viivakoodeja tai muita lähimaksutekniikoita, valitset "Google Pay"- tai "Osta Google Paylla" ‑maksuvaihtoehdon verkkomaksutapahtumissa Kolmannen osapuolen sivustolla tai sovelluksessa, tai suoritat maksun Kolmannen osapuolen kanssa jonkin muun verkkokäyttöliittymän, kuten Google Assistantin, kautta. Kun käynnistät verkkomaksutapahtuman, Google Pay saattaa myös jakaa muita tietoja, kuten Google-tilillesi tallennetut laskutus-, toimitus- tai sähköpostiosoitteet, jos niitä tarvitaan maksutapahtuman suorittamiseksi.

Kun Kolmannen osapuolen maksutapahtumassa Maksutapa ja muut tiedot on toimitettu Kolmannelle osapuolelle, Google ei käsittele enempää maksutapahtumaa, ja hyväksyt, että kyseinen maksutapahtuma suoritetaan yksinomaan sinun ja Kolmannen osapuolen välillä, ei sinun ja Googlen tai sen yhteistyökumppaneiden välillä. Jos kohtaat ongelmia tai esimerkiksi haluat hyvityksen tällaisten tapahtumien yhteydessä, ota yhteyttä suoraan Kolmanteen osapuoleen tai Maksutavan myöntäjääsi (kuten Maksukorttisi myöntäjään).

Kun käyt mukana olevan Kolmannen osapuolen sivustolla tai sovelluksessa, Google voi ilmoittaa Kolmannelle osapuolelle, onko laitteellesi määritetty Google Pay, jotta Kolmas osapuoli tietää, voiko se tarjota sinulle Google Payn maksuvaihtoehtona. Voit kieltää Googlea jakamasta tätä tietoa Google Payn tietosuoja-asetuksista. Kielto voi vaikeuttaa Google Payn käyttöä tiettyjen kauppiaiden kanssa.

(c) Osana Chromea tai Androidin automaattista täyttöä

Jos automaattinen täyttö on käytössä Google Chrome ‑selaimessa tai Android-laitteessa, Google Pay voi myös tarjota sinulle vaihtoehdon täyttää automaattisesti Maksutapasi ja osoitetietosi Kolmannen osapuolen sivuston maksulomakkeessa käyttäessäsi Chrome-selainta tai Kolmannen osapuolen sovelluksen maksulomakkeessa käyttäessäsi Android-laitetta. (Lisätietoja automaattisen täytön käyttämisestä Google Payssa on Chromen ohjekeskuksessa.) Käyttäessäsi tätä ominaisuutta Google ei ole vuorovaikutuksessa Kolmannen osapuolen sivuston tai sovelluksen kanssa. Se vain suorittaa pyyntösi täyttää automaattisesti tietyt valitut tiedot Kolmannen osapuolen lomakkeeseen. Google ei käsittele mitään maksutapahtumaa, jonka suoritat käyttämällä Chromea tai Androidin automaattista täyttöä, ja hyväksyt, että kyseinen maksutapahtuma suoritetaan yksinomaan sinun ja Kolmannen osapuolen välillä, ei sinun ja Googlen tai sen yhteistyökumppanien välillä. Jos kohtaat ongelmia maksutapahtumassa käyttäessäsi Chromea tai Androidin automaattista täyttöä, ota yhteyttä suoraan Kolmanteen osapuoleen tai Maksutapasi myöntäjään.

6. Google Pay ‑kortit

Google Pay voi sallia sinun myös tallentaa ja käyttää Kortteja, jotka eivät ole Maksutapoja. Ne voivat olla kuponkeja tai vastaavia sisältöjä, jotka voi lunastaa mukana olevalta kauppiaalta, jäsenyys- tai kanta-asiakasohjelmia, joihin olet jo rekisteröitynyt tai joihin rekisteröidyt Google Payn kautta, lippuja tai kortteja matkustamista, viihdetapahtumia tai muuta käyttöä varten sekä lahjakortteja, jotka voi lunastaa tietyn kauppiaan kaupassa tai kaupparyhmässä (eli kauppiaskohtaiset lahjakortit). Kortin mukana oleva tarjoaja ("Tarjoaja") voi päivittää Korttia tiedoilla tai muulla tavoin kommunikoida kanssasi Kortin kautta.

Kun lunastat Kortin Tarjoajalla käyttämällä NFC:tä, viivakoodia tai muuta tapaa, valtuutat kyseistä Korttia koskevien tietojen siirtämisen Tarjoajalle lunastusta varten. Kun käytät Korttia Tarjoajan kanssa, kyseessä on sinun ja Tarjoajan välinen maksutapahtuma, ei sinun ja Googlen tai minkään sen yhteistyökumppanin välinen maksutapahtuma. Google ei ole osapuolena käyttäessäsi Korttia sen Tarjoajan kanssa. Google ei takaa minkään Kortin sisällön oikeellisuutta eikä Kortin kelpoisuutta Tarjoajan kanssa.