TÄRKEÄÄ: Jos asut Intiassa, sinua koskevat Google Payn käyttöehdot löytyvät täältä.


Google Payn / Google Paymentsin lisäkäyttöehdot

Muokattu viimeksi 17.5.2022

1. Johdanto

Google Payments (tunnetaan myös nimellä "Google Pay") on palvelu, jonka tarjoaa Google Ireland Limited ("Google" tai "me"), joka sijaitsee osoitteessa Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. 

Google Payn käyttäminen edellyttää, että hyväksyt (1) Googlen käyttöehdot ja (2) nämä Google Payn / Google Paymentsin lisäkäyttöehdot ("lisäehdot").

Tutustu näihin asiakirjoihin huolellisesti. Yhdessä ne muodostavat "Ehdot". Niissä kerrotaan, mitä voit odottaa meiltä käyttäessäsi palvelujamme ja mitä me odotamme sinulta. Googlen käyttöehdot esimerkiksi sisältävät tietoa peruuttamisoikeudesta, lakisääteisestä vaatimustenmukaisuuden takuusta ja lisätietoa syistä, joiden vuoksi teemme muutoksia palveluihimme sekä ennakkoilmoituksesta, jossa kerromme sinulle näistä muutoksista. Huomaa, että Googlen käyttöehtoja sovelletaan esim. kanta-asiakas-, matka- ja tarkistuskorttien sekä muiden vastaavien korttien tallentamiseen ja käyttöön, kunhan kortteja ei käytetä maksutapahtumiin.

Jos nämä lisäehdot ovat ristiriidassa Googlen käyttöehtojen kanssa, Google Payn käyttöön sovelletaan näitä lisäehtoja.

Vaikka se ei ole osa näitä ehtoja, Google Paymentsin tietosuojailmoituksessa kerrotaan, kuinka Google käsittelee maksutietojasi.  Suosittelemme lukemaan sen, jotta ymmärrät paremmin, miten käsittelemme dataasi.

Tietyt Google Payn ominaisuudet olivat aiemmin nimen "Android Pay" alla. Saatat edelleen nähdä vanhoja Android Pay -viittauksia kaupoissa, sovelluksissa tai verkkosivustoilla, mutta kyseisiin ominaisuuksiin sovelletaan näitä ehtoja.

Kaikki tuotteet ja ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa. Lisätietoa löytyy Google Payn ohjekeskuksesta.

Voit lopettaa Google Pay -palvelusi milloin tahansa ottamalla yhteyttä Google Paymentsiin tai seuraamalla näitä ohjeita.

2. Perusvaatimukset

Google Payn käyttäminen edellyttää, että

Sinulla on myös oltava Google-tili, laite, joka täyttää palvelun kulloinkin voimassa olevat järjestelmä- ja yhteensopivuusvaatimukset, toimiva internetyhteys ja yhteensopiva ohjelmisto. Nämä tekijät voivat vaikuttaa Google Payn käyttöön ja toimintaan. Järjestelmävaatimuksista huolehtiminen on käyttäjän vastuulla.

3. Google Payn yleiskuvaus

Google Payn avulla voit tallentaa seuraavat asiat Google-tilillesi, ylläpitää niitä yhdessä paikassa ja suorittaa niillä maksutapahtumia Googlen ja kolmansien osapuolien kanssa:

4. Maksutavat

(a) Maksutapatyypit

Google Payn avulla voit tallentaa useita erilaisia maksutapoja Google-tilillesi ja ylläpitää niitä (yhdessä "Maksutavat"). Näihin kuuluu seuraavia:

Tietyn Maksutavan saatavuus tai sen yhteensopivuus Google Payn kanssa voi riippua asuinmaastasi tai muista tekijöistä. Yhteensopivat Maksutapatyypit ja alla kuvatut Maksutapojen käyttötavat ja Google Payn ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä joka paikassa. Ne voivat myös muuttua milloin vain (ilmoitamme tällöin muutoksista, jos niin vaaditaan Googlen käyttöehtojen osiossa Googlen palvelujen kehittäminen, parantaminen ja päivittäminen).  

(b) Maksutavan tallentaminen

Maksutavan tallentaminen Google-tilille saattaa olla mahdollista useiden käyttöliittymien kautta, mukaan lukien Google Payn verkkosivuston, Chrome-selaimen, maksutavan myöntäjän sovelluksen tai verkkosivuston tai Googlen palvelun tai tuotteen (esim. Google Play Kauppa) kautta. Jotta voit tallentaa Maksutavan, sinun on täytettävä kaikki vaadittavat tiedot kaikissa sinulle esitetyissä rekisteröitymislomakkeissa. Sinun on ilmoitettava täydelliset, oikeat ja voimassa olevat tiedot, ja sinun on pidettävä tiedot ajan tasalla. Saatamme pyytää sinulta lisätietoa, jotta voit jatkaa Google Payn käyttöä tai jotta voimme päättää, sallitaanko sinun jatkaa Google Payn käyttöä.

Kun tallennat Maksutavan, Google saattaa tallentaa Maksutapaan liittyviä tietoja, kuten nimesi ja laskutusosoitteesi. Lisäksi Google sallii sinun tallentaa Google-tilillesi muita maksutapahtumia nopeuttavia tietoja, kuten toimitusosoitteen.

Valtuutat meidät vahvistamaan Maksutapasi myöntäjältä, että Maksutapasi on käypä. Tämä koskee esimerkiksi maksun valtuutuspyynnön lähettämistä ja/tai pienen luottosumman ja/tai maksusumman veloittamista Maksutavalta verkon sääntöjen tai muiden Maksutapaa koskevien vaatimusten mukaisesti.

Hyväksyt, että Google Pay on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöösi omilla Maksutavoillasi. Jos käytät Google Payta kelvollisella yrityskortilla, hyväksyt, että teet niin työnantajasi valtuutuksella ja vahvistat, että voit sitoa työnantajasi näihin Ehtoihin.

(c) Googlen rooli

Google tai sen tytäryhtiöt eivät ole osapuolena Maksutapasi kortinhaltijasopimuksissa, tietosuojakäytännöissä tai muissa käyttöehdoissa, paitsi jos Google tai sen tytäryhtiö on myöntäjä. Mikään näissä Ehdoissa ei muuta myöntäjän ehtoja. Mikäli näiden Ehtojen ja myöntäjän ehtojen tai tietosuojakäytännön välillä on ristiriitaisuuksia, nämä Ehdot hallitsevat Googlen suhdetta sinuun Google Payn käyttöön liittyen, ja myöntäjän ehdot hallitsevat myöntäjän suhdetta sinuun. Google ei millään tavalla vahvista tai vastaa siitä, että mikään Maksutapasi on käypä tai että Maksutavan myöntäjä valtuuttaa tai hyväksyy mitään maksutapahtumaa kauppiaan kanssa, kun käytät maksutapahtumaan Google Payta.

Google tai sen tytäryhtiö ei käsittele luoton myöntämistä tai määritä luottokelpoisuutta eikä vastaa Maksutapojen tai varojen saatavuudesta tai oikeellisuudesta, Maksuvälineiden rekisteröimisestä (tai lisäämisestä) Google Payhin tai varojen lisäämisestä Maksuvälineiden saldoihin, paitsi jos Google tai sen tytäryhtiö on myöntäjä. Jos sinulla on kysyttävää edellä mainituista seikoista, ota yhteys Maksutapasi myöntäjään.

(d) Virtuaalisen korttinumeron tai Linkitetyn kolmannen osapuolen tilin tallentaminen

Seuraavia lisäehtoja sovelletaan, kun tallennat Virtuaalisen korttinumeron tai Linkitetyn kolmannen osapuolen tilin Google-tilillesi Google Payn avulla.

Kun olet aloittanut Maksutavan lisäämisen Google Payhin ja antanut Googlen ja/tai Maksutavan myöntäjän pyytämät tiedot, Google Pay tarkistaa, voiko Maksutapaa käyttää Google Payn kanssa. Kaikki mukana olevan myöntäjän Maksutavoista eivät ehkä ole kelvollisia. Jos Maksutapasi myöntäjä tukee Google Payta ja Maksutapasi on kelvollinen, sitä lisätessäsi näkyviin saattaa tulla näyttö, jossa sinua pyydetään hyväksymään myöntäjän käyttöehdot. Kun olet hyväksynyt ne ja lisännyt Maksutavan onnistuneesti, Google Pay tallentaa Maksukorttisi varsinaista korttinumeroa edustavan Virtuaalisen korttinumeron tai yhdistää Linkitetyn kolmannen osapuolen tilin Google-tiliisi käytettäväksi alla osiossa 5 kuvatulla tavalla.

Google Paylla rekisteröimäsi Virtuaaliset korttinumerot ovat erillisiä kaikista liitetyistä Maksukorteista, jotka tallennat Google-tilillesi. Toisin kuin Virtuaalisen korttinumeron kohdalla, Maksukorttia ei yleensä esitetä fyysistä korttia muistuttavan korttikuvan kera eikä sitä voi käyttää kaupassa Near Field Communication ("NFC") -maksutapahtumiin. Kun rekisteröit Virtuaalisen korttinumeron, Google Pay voi kuitenkin tallentaa myös siihen liittyvän Maksukortin Google-tilillesi.

Hyväksyt, että Google Pay voi vastaanottaa maksutapahtumatietoja Maksutapasi myöntäjältä ja näyttää niiden perusteella tarkkoja tapahtumatietoja ja viimeaikaisen tapahtumahistoriasi Google Payssa.

(e) Maksutapojen poistaminen

Maksutapa voidaan poistaa Google Paysta tietyltä laitteelta eikä se ole enää kelvollinen palvelussa, jos (i) poistat Maksutavan Google Paysta, (ii) poistat Maksutavan Google-tililtäsi, (iii) tyhjennät mobiililaitteesi Android Device Managerilla, (iv) poistat Google-tilisi, (v) mobiililaitteesi ei voi muodostaa yhteyttä mihinkään Googlen tuotteeseen tai palveluun 90 peräkkäisen päivän aikana, (vi) et käytä Google Payta laitteellasi 12 peräkkäisen kuukauden aikana ja/tai (vii) Maksutapasi myöntäjä tai maksuverkko kehottaa Googlea poistamaan Maksutavan Google Paysta.

5. Maksutapahtumien suorittaminen Maksutavoilla

(a) Googlen palveluissa

Google Pay voi sallia maksutapahtuman aloittamisen sellaisen "Myyjän" kanssa, joka määritellään (i) Googlen tytäryhtiöksi tai (ii) miksi tahansa muuksi myyjäksi, joka toimii yhdessä tai useammassa Googlen kauppapaikassa (jotka on listattu täällä) ja joka tarjoaa tuotteita, hyödykkeitä tai palveluja myyntiin ja joka pyytää Googlea tai sen tytäryhtiötä käsittelemään maksutapahtuman puolestaan.

Tiedostat ja hyväksyt, että maksutapahtumasi Myyjän kanssa ("Google-maksutapahtuma”) on ainoastaan sinun ja Myyjän välinen. Google ja sen tytäryhtiöt eivät ole osallisina Google-maksutapahtumissasi ja niihin liittyvissä ostoissa, eivätkä ne ole ostajia eivätkä myyjiä liittyen mihinkään Google-maksutapahtumiin, ellei näin ole nimenomaisesti mainittu (esimerkiksi Googlen verkkosivustolla tai käyttöliittymässä olevassa tuote- tai palvelulistauksessa tai -kuvauksessa).

Kun aloitat Google-maksutapahtuman, Google voi näyttää saatavilla olevat Maksutapasi maksutapahtuman aikana. Kun olet valinnut haluamasi Maksutavan, Google voi veloittaa kyseistä Maksutapaa tai jakaa Maksutavan ja siihen liittyvät tiedot jollekin tytäryhtiölle, joka käsittelee maksutavan Myyjän puolesta. Sinä valtuutat Maksutavan veloittamisen Google-maksutapahtuman suorittamiseksi. Valtuutat myös Maksutapasi hyvittämisen Google-maksutapaa koskevissa palautuksissa, hyvityksissä tai oikaisuissa.

Voit tarkistaa tietyn Google-maksutapahtuman tarkat tiedot tai ehdot, mukaan lukien hyvitystä tai kiistojen ratkaisua koskevat käytännöt, käyttöehdoista, ohjekeskuksesta tai muusta maksutapahtumaan liittyvästä tukimateriaalista, jonka kyseinen Myyjä tarjoaa.

Jos valitsemaasi Maksutapatumaa ei voida veloittaa, Google saattaa veloittaa mitä tahansa muuta kelvollista Maksutapaa, jonka olet tallentanut Google Payhin. Voit määrittää maksuasetuksesi Google Pay -sivustolla, Google Pay -sovelluksella tai Android-laitteen Google-asetuksissa. Hyväksyt myös, että Myyjä voi lähettää ostamiseen liittyvän Google-maksutapahtuman uudelleen maksuverkon käsiteltäväksi yhden tai useamman kerran, jos maksuverkko on hylännyt tai palauttanut edellisen Google-maksutapahtuman. Google voi pidättää tai peruuttaa maksutapahtumia tai viivyttää niiden käsittelyä, jos ne ovat epäilyttäviä tai jos ne saattavat liittyä petoksiin, rikkomuksiin tai ne rikkovat soveltuvia lakeja, Käyttöehtoja tai muita Googlen käytäntöjä. Päätökset tällaisissa tilanteissa tehdään Googlen oman harkinnan mukaan.

Jos Myyjä tarjoaa maksullisia tilauksia, tilauksesi alkaa, kun valitset "hyväksy ja maksa" (tai muun vastaavan vaihtoehdon) tilausta tehdessäsi. Tämä on toistuva laskutustapahtuma. Ellei toisin ole mainittu, tilauksesi ja siihen liittyvä laskutus jatkuvat, kunnes peruutat tilauksen. Valitsemalla "hyväksy ja maksa" (tai muun vastaavan vaihtoehdon) valtuutat Myyjän laskuttamaan valittua Maksutapaasi tilauksen kultakin määritetyltä laskutuskaudelta. Myyjä voi muuttaa Google-maksutapahtuman summaa tilausjakson aikana. Tilauksen peruutus tulee voimaan vasta nykyisen laskutusjakson lopussa. Et saa hyvitystä nykyisestä laskutusjaksosta, ja kyseisen tilauksen sisältö on käytettävissäsi käynnissä olevan laskutusjakson loppuun saakka. Jos nämä tilausehdot ovat ristiriidassa Myyjän tilausehtojen kanssa, kyseiseen tilaukseen sovelletaan Myyjän ehtoja.

(b) Kolmansien osapuolien kanssa

Kun käytät Google Payta maksutapahtuman aloittamiseen mille tahansa muulle osapuolelle kuin Myyjälle (tällainen osapuoli on "Kolmas osapuoli" ja tällainen maksutapahtuma "Kolmannen osapuolen maksutapahtuma"), Google voi välittää Maksutapasi ja siihen liittyvät tiedot Kolmannelle osapuolelle, jotta se voi veloittaa Maksutapaasi. Kolmannen osapuolen luonteesta riippuen Kolmannen osapuolen maksutapahtuma voi olla tarkoitettu tuotteiden tai palvelujen ostoon tai muihin tarkoituksiin, esim. hyväntekeväisyyteen tarkoitettuihin lahjoituksiin tai lahjoihin. Kolmannen osapuolen maksutapahtuma voi alkaa, kun: maksat kaupassa napauttamalla NFC:llä, skannaat viivakoodin tai käytät muuta lähimaksuteknologiaa; valitset Kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa verkkomaksutapahtuman maksutavaksi Google Pay tai Osta Google Paylla; tai suoritat maksun Kolmannelle osapuolelle jonkin muun verkkokäyttöliittymän, esim. Google Assistantin, kautta. Kun aloitat verkkomaksutapahtuman, Google Pay saattaa myös jakaa muita tietoja, kuten Google-tilillesi tallennetut laskutus-, toimitus- tai sähköpostiosoitteet, jos niitä tarvitaan maksutapahtuman suorittamiseksi.

Kun Kolmannen osapuolen maksutapahtumassa Maksutapa ja muut tiedot on toimitettu Kolmannelle osapuolelle, Google ei käsittele maksutapahtumaa enempää, ja hyväksyt, että kyseinen maksutapahtuma suoritetaan yksinomaan sinun ja Kolmannen osapuolen välillä, ei sinun ja Googlen tai sen tytäryhtiöiden välillä. Jos kohtaat ongelmia tai esimerkiksi haluat hyvityksen tällaisten tapahtumien yhteydessä, ota yhteyttä suoraan Kolmanteen osapuoleen tai Maksutapasi myöntäjään (esim. Maksukorttisi myöntäjään).

Kun käyt osallistuvan Kolmannen osapuolen sivustolla tai sovelluksessa, Google voi ilmoittaa Kolmannelle osapuolelle, onko Google Pay määritetty laitteellesi, jotta Kolmas osapuoli tietää, voiko se tarjota Google Payn maksuvaihtoehtona. Voit kieltää Googlea jakamasta tätä tietoa Google Payn yksityisyysasetuksista. Kielto voi vaikeuttaa Google Payn käyttöä tiettyjen kauppiaiden kanssa.

(c) Osana Chromea tai Androidin automaattista täyttöä

Jos olet ottanut automaattisen täytön käyttöön Google Chrome -selaimessa tai Android-laitteessa, Google Pay voi ehdottaa tallennetun Maksutavan ja osoitetietojen automaattista täyttöä Kolmannen osapuolen verkkosivuston tai sovelluksen maksulomakkeeseen, kun käytät Chrome-selainta tai Android-laitetta. (Lisätietoa automaattisen täytön käytöstä Google Payssa löydät Chromen ohjekeskuksesta.) Käyttäessäsi tätä ominaisuutta Google ei ole vuorovaikutuksessa Kolmannen osapuolen sivuston tai sovelluksen kanssa. Se vain suorittaa pyyntösi täyttää tietyt valitut tiedot automaattisesti Kolmannen osapuolen lomakkeeseen. Google ei käsittele mitään maksutapahtumaa, jonka suoritat käyttämällä Chromea tai Androidin automaattista täyttöä, ja hyväksyt, että kyseinen maksutapahtuma suoritetaan yksinomaan sinun ja Kolmannen osapuolen välillä, ei sinun ja Googlen tai sen tytäryhtiöiden välillä. Jos kohtaat ongelmia maksutapahtumassa käyttäessäsi Chromea tai Androidin automaattista täyttöä, ota yhteyttä suoraan Kolmanteen osapuoleen tai Maksutapasi myöntäjään.